Robotik Kodlama
Robotik kodlama, birlikte çalıştığınız robotun türüne bağlı olarak görsel tasarım, makine mühendisliği, desen, dönüşümler, yön, cebir vb. yapabilmemizin bir yoludur.
Kodlama; bireylerin problem çözmesini, bağımsız olarak ve işbirliği içinde çalışmasını ve inisiyatif, organizasyon ve sorumluluk göstermesini gerektirir. Kodlama aynı zamanda akademik becerileri de öğretir. Robotik kodlama, bireylerin tüm konularda planlama, kitle, araştırma kaynakları, araştırma soruları kullanma, bilgi iletme ve başarıyı değerlendirme becerilerini göstermelerini gerektirir. Kodlama ve robotiği oluşturan bilim kavramlarını, matematik kavramlarını ve dil kavramlarını eklediğinizde Robotik kodlama, merak uyandırır ve ilgi çekici bir hal alır.
Robotik üzerinden kod yazmayı öğrenmek, bireyleri STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) alanlarına kodlama ve programlama ile dahil etmenin harika bir yoludur. Robotik kodlama bireylere; mücadele, problem çözme, ekip duygusu ve işbirliği yoluyla azim becerilerini kazandırır.
Tekyıldız okulları olarak öğrencilerimize teknoloji ve bilim çağında olmanın vermiş olduğu gereksinimler sebebiyle deneyimli öğretmenlerimiz eşliğinde ROBOTİK KODLAMA eğitimleri vermekteyiz.